Mamamamamaking the list

Jag har fortfarande tråkigt så jag kör på en lista. Får världens roligaste bloggerska Egoina göra det, får väl jag också göra det.

När vaknade du imorse?
09:30

 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"Fan jag har fortfarande feber. Nu måste jag smsa och väcka storebrodern i rummet bredvid för att se om han kan ta mitt jobbpass."

 

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Jag ringde jobbet. "Hej, jag är sjuk. Jesper tar mitt pass." "aa okej, hejdå!" Inget krya på dig där inte... Men jag är lugn. Lugn som en filbunke.

 

Vilket humör är du på?
Rastlös, trött, utmattad, fnissig, febrig och lite grinig tror jag.

 

Vad har du på dig just nu?

Samma som jag hade i fredags, i lördags och igår. Sovkläder.


Har du ont någonstans?

Halsen


Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Skulle jag ha behövt svara på det när som helst förutom just nu så hade jag svarat skagenröra. Just nu är jag nämligen otroligt osugen på allt.

 

Hur mycket var din senaste lön på?
Som låginkomstagare fick jag nöja mig med 1.300


Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

Bara massa onyttigheter som skulle vara till mig och Fanny. Sen blev jag sjuk. Jag har lyckats äta upp det ändå, så oroa er inte.

 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på Internet?

Den där sidan som varenda organism på den här planeten är beroende av.

 

Vad ska du göra idag och ikväll?

Dagen känns ju lite som att det soooo 10 hours ago. Men jag ska väl sova.

 

Vilken är den första låten du sätter på idag?

Liquido - ordinary life

 

Varför ska man läsa din blogg?
Varför ska man läsa den?

 

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

Minnet sviker alltså. Men jag chansar på att jag kom hem ganska nyligen från Steven och pluggade väl eventuellt.

 

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?

"Du är inte lika äcklig som du var igår! Kul! Good for you!"

 

När fotade något du senast, och vad?

Det var nog när Jocke såg efterbliven ut i sängen när vi kollade på Mulan. Han hade dubbelhakor och var jätteinne i filmen. Det var kul tyckte jag.

 

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Får se om jag ringer hit Kinky-Fanny. Hon är dyr har jag hört.

 

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?

En vägg. Behövde bara sträcka på tån lite.

 

Vad tror du att klockan är?

22.22

 

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Jag hade frågat pappa ännu en gång varför han glömde köpa glass till mig.

 

SÅÅDÄÄR NU VAR DET GJORT!


tixi tixi untz untz

Jag är så otroligt jävla uttråkad och rastlös. Jag antar att det är vad man blir när man inte har lämnat huset på cirka tre dygn. Glass vill jag ha också. Och så vill jag klaga på sveriges jävla utbud av bra bloggar som uppdaterar ofta. Jag blir sjukt jävla frustrerad. Nu ska jag ringa mamma och klaga lite.

Hap hap hap happy birthday

GRATTIS MAN! Ich gusta dich.

"Det här vattnet är... fantastiskt. Slutet av...marken. Jag älskar det." - M.M

Dagen har varit tuff och innehållit en massa svåra beslut. Först behövde jag gå ned för trappan för att äta lite frukost. Efter besöket i köket släpade jag mig mot soffan ett tag. När jag tröttnade på det kravlade jag mig upp för trappan igen och tog det svåra klivet upp i sängen. Väl i sängen skulle man ju välja vilken film som  skulle ses.Till slut blev det Love and other drugs och Burlesque. Egentligen var jag för rastlös för att kolla på film men löste detta genom att lösa sudoku samtidigt. Kreativ och stresstålig tjej vi har att göra med här. Jocke är verkligen lyckligt lottad.
Det har lite blivit min grej att lägga upp orelaterade bilder. Som Maria Montazami säger, Jag älskar det!

be cool be nice

Nr 22 - Saker som upprör mig
Det enda som verkligen, verkligen gör mig upprörd här i världen är det syndromet som gör människor elaka. För jag tror inte att en människa kan vara elak utan att egentligen ha något fel i huvudet. Någon slags psyksjukdom som gör att de inte kan känna empati över huvudtaget. Det gör mig upprörd det!
Sen gör även faktumet att jag startar mitt sportlov med feber mig upprörd och faktumet att Malin har städat min garderob så att jag omöjligtvis kan hitta det jag letar efter. Det gör mig upprörd.
Världens finaste skivomslag! U2-War

and it kills me

Jag luktar illa, jag känner mig ensam, jag är uttråkad, försökte spela lite gitarr och sjunga, rösten höll inte. Det jag har gått och längtat efter sedan jag vaknade i morse är melodifestivalen. Det känns dock tråkigt och inte kul att behöva kolla på det själv ikväll. Då har man ingen att prata med under de dåliga låtarna. Nu ska jag återgå till att äta apelsin och dricka apelsinjuice.
För ett år sedan på Kent!

jag är rastlös utan dig

Så enkelt och så bra.

För sjuk för att inte vara bitter

Första dagen på lovet får spenderas i sängen med feber och hosta. Det känns inte helt okej om ni frågar mig.
Nu kallar sängen igen!

back on track

Jag ser att det är några trogna jävlar som fortfarande kollar in här. Det värmer och förvånar mig. Klagomål har även ramlat in angående mongobloggen. "Den är dålig", "man fattar ingenting" och "ni är konstiga" har varit de vanligaste klagomålen. Och okej fine, jag ger mig. Här och med är Jennlaa.blogg.se officiellt öppnad igen efter det här otroligt långa breaket!

Bara massa värt

Glömde tillägga att jag däremot tänker fortsätta tremansblogga! Så gå in här vaaa och läs sönder era feta hjärnor :D

Paus

Jag tar nog en liten paus från det här med att enmansblogga.


"humor är både vaccin och medicin" - SvD

Nr 21 - min humor

Egentligen är det svårt för mig att skriva om det i och med att jag inte konstant går omkring och tänker på eller iakttar min egen humor. Däremot kan jag besvara frågan om det faktiskt existerar någon humor hos mig. Klart som tusan gubbar att det gör. Det finns humor hos alla. Sen om det är en dålig och torr humor eller om det är en rolig och blöt(?) humor är en annan fråga. Jag älskar humor. Mest den torra och omedvetna humorn hos bittra människor. Den är ruskigt rolig tycker jag. Det tycker jag faktiskt.

Men åter till ämnet. Min humor. Hmm... Den är nog ganska flippad och ogenomtänkt tror jag. Ni vet, jag tänker inte alltid två gånger innan jag säger något. Frågan är om jag ens tänker en gång. Jag vet inte om anledningen till att folk skrattar åt mig är för att de känner sympati, för att de faktiskt tycker det jag säger är roligt, om de tänker på något annat ruskigt kul eller om de skrattar ÅT mig. Jävligt bra fråga faktiskt.

I och med att frågan var så bra kan ni gärna få komma med några bra och helst relevanta svar. Irrelevanta svar går också bra, så länge det inte är min gamla rektor boko som skriver det. Han gör så lätt en anka av en fjäder den mannen. Man blir rätt trött på honom. FEEL FREE Å BA ÅK.

.

Jag är fortfarande trött jag.

Fortsättning på föregående inlägg


var tvungen att överdramatisera det hela och använda funktionen som förstorar ögonen. Fascinerande vad dagens tekning kan ådstakomma!

Mest trött

Jag känner mig mest trött faktiskt. Inte på livet eller så. Mest trött bara.


did you give the world some love today?

Show some extra kärlek idag älskade vänner. Det är ni och alla andra värda. Själv ska jag hem till Joakim och mysa cöööräzy med en skräckis. Och med honom.

Bild tagen av Åke i våras i humlegården.


Du borde ge dig själv en ny religion

Nr 19 – Detta ångrar jag

Att jag hela dagen har väntat på att solsidan ska börja. Och så kollade jag på klockan för tio minuter sedan och insåg att det precis var slut. Jag ångrar att jag missade det helt enkelt.

Nr 20 – Den här månaden

Den här månaden känns som en lång transportssträcka genom kylan och allas 18-årsfödelsedagar vilket såklart för med sig avundsjuka. Den här månaden innebär även sportlov och alla hjärtans dag. Finns inte mycket mer att säga om månaden februari.

cööööräzy

Först och främst; Jag blev jätterörd när jag läste era kommentarer till föregående inlägg. Tack så mycket fina fina fina människor!

  • Idag har jag äntligen lyckats införskaffa mig en ny innebandyklubba. Jag kanske till och med kommer börja näta istället för att skjuta över hela tiden.
  • Vad var det förövrigt för skitlåtar som gick vidare igår på melodifestivalen? Tror jag och Fanny sket på oss av ilska när Christian Walz åkte ut.
  • Nu ska jag äta sushi med Malin.
  • Sen ska jag plugga
  • Sist men inte minst ska jag kolla på one tree hill och sova

En avrundande fråga bara. Varför känner Fanny Johansson alla gamla människor bättre än människor i hennes egen ålder?


climbing up the walls

Nr 18 - så ser jag mig själv

Det här var ett ytterst dåligt ämne att skriva om då jag har bestämt mig för att inte tänka på mitt dåliga självförtroende något mer. Efter att ha läst en självhjälpspsykologibok (skolsyfte) har jag insett att det hela handlar om min inställning. Bestämmer jag mig för att inte ha dåligt självförtroende och om jag skaffar mig en positiv självbild ska självförtroendet enligt fakta komma tillbaka. SO LET'S SKIP THIS ONE!

Eller varför inte göra såhär! Jag vill få er mer aktiva så varför inte be er skriva om hur ni ser er själva och hur ni ser mig? Var gärna lite våghalsiga och skriv annat än "snäll, söt mm". Jag ber er, ge mig lite hopp om att er existens faktiskt finns där någonstans.

Nu måste jag få tiden att gå så repet kan börja innan jag får klaustrofobi här hemma.

You gotta löv the way i hold the microphone

i taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag faller


jag kan se meningen med livet

Just nu älskar jag det här landet och dess inkluderande snö. Ledighet igår, "ledighet idag" och så en fet helg på det. Jag vaknade för första gången på länge upp med hopp om att livet ändå har en mening när jag såg snökaoset utanför fönstret. Men innan ni hoppar upp från stolarna och skriker av glädje pga att min bitterhet har försvunnit vill jag tala om att vi har skaffat städerska. Japp. You heard me. Det milda kontrollfreaket ska ha någon städtyp som ska gå omkring och peta och flytta på mina grejer i rummet. Jag gillar lite stökigt så länge jag har koll på stökigheten. Hur som helst. Den här städerskan kommer om exakt 30 minuter och då måste jag utrymma mitt rum. Förhoppningsvis hindras även hon från att komma till jobbet.

Förresten, om ni vill läsa något där jag skriver utan att tänka mig för kan ni gå in på den här bloggen som vi tänkte reopna igen. Jag skriver under namnet tixmongot.

Heartbeats

¨
Det här är jag och en av mina bästa vänner Johanna som jag har känt sedan jag var drygt ett år gammal. Johanna är en bra och fin människa rakt igenom och hon betyder och har alltid betytt förbaskat mycket för mig. Hon är inte bara bra och fin rakt igenom, utan även roligt sjukt. Säger alltid konstiga saker som man inte vet om man ska skratta eller gråta åt. Sådan har hon alltid varit. Det känns skönt på något sätt att veta att hon alltid är samma Johanna utan att göra sig till på något sätt. Hon är modig, hon är självständig, hon är smart, hon är vacker och hon är stark. Jag hittar trygghet och inspiration hos henne. En plats hos mig kommer alltid tillhöra Johanna.

Med risk för att låta cheesy skrev jag det här inlägget för att jag vill att hon ska få ett hum om hur mycket hon betyder för mig.

Bitterfittan säger sitt och tackar för sig

Jag hatar kvällar då jag är bitter, trött och allmänt överkänslig. Just nu är det en sådan kväll. Och nej det är inte PMSen som spökar så vitt jag vet. Matchen som jag nyss kom hem från gick åt helvete, mina ben gör ondare än någonsin och jag saknar min pojkvän. Det är inte ett dugg synd om mig, och det vet jag, vilket gör mig ännu mer bitter. Jag vill tycka synd om mig, men har inte mage att göra det när det finns folk där ute som går igenom så mycket värre och tyngre saker än vad jag någonsin gått igenom.

Någon som känner igen sig? hehe

Fråga mig inte varför jag skrev bitter på paint i flera olika färger för att sedan måla stjärnor i bakgrunden.


when the sun comes out

Nr 17 – Det här får mig att må bra

Dagar då solen skiner, helst ska jag ha mina vinröda chinos, min skinnjacka och mina vita converse på mig, dessa dagar tycker jag om att gå av en tunnelbanestation för tidigt och gå mot slussen längs götgatan och lyssna på happyhappy-musik i min ensamhet. Kolla på alla härligt solglada människor, kolla på desperata försäljare som springer från person till person i hopp om att fånga en intresserad fisk.

Det får mig att må bra. I ärlighetens namn får bara tanken på det, mig att må bra.
0
Typ en sådan dag

lose control

Nr 16 – Något ni inte visste om mig

Jag behöver rutiner i mitt liv. Konstanta rutiner som inte förändras. Därför har jag alltid trott att skaffa pojkvän var något som skulle vara uteslutet för mig (men tydligen inte). Det hela hänger ihop med min fobi för förändringar. Jag är också rädd för att gå in halvjärtat i något, jag vill och måste prestera bra om jag utför något som jag vill utföra seriöst. Är det däremot något som jag alltid har varit dålig på har jag självdistans och kan istället driva om kassheten.

Jag vet inte om man kan sätta stämpeln "mild kontrollfreak" i min panna. Jag antar det. För jag är verkligen inte överdriven. Speciellt inte utåt sätt(vad jag vet). Men "inom mig" får jag småpanik utan kontroll och utan koll. I NEED ATT HA KOLL ON THE FUCKING LÄGET!

Walking on a dream

Nr 15 - Mina drömmar

Typen som har gjort den här listan lämnar verkligen ämnena väldigt öppna. Mina drömmar. Jag tänker vidarekoppla det till något så suddigt och luddigt som framtidsdrömmar.

Framtidsdrömmar. Jag försöker smaka på ordet i hopp om att få ett hum om hur de faktiskt ser ut. Jag har verkligen ingen aning. Framtidsdrömmar är inte min framtid. Drömmar är något som är så långt bort det bara kan bli men som man idag, just nu, ändå vill sväva iväg och tro kommer uppfyllas.

Jag har inga sådana drömmar. Antagligen har det att göra med att jag är ganska nöjd med livet som en medelsvensson och att jag passar rätt bra där jag är. Om det skulle visa sig att jag i framtiden inte passar där jag befinner mig, ja då hoppas jag att jag tar mig därifrån. Spontanitet är snarare det jag vill följa än drömmar. Jag känner mig ganska tråkig som följer realismens spår och tänker därför knyta ihop med en liten rosa-moln avslutning.

"När jag blir stor ska jag gifta mig med Paolo Nutini. Vi ska bo någonstans ute på landsbygden i Irland i ett gigantiskt hus med stall där jag ska ha min vita häst Silver och han hans bruna häst Brunte. Paolo ska inspireras av mig och få ihop ett helt album med namnet 'lovesongs to Jennie'. Vi ska ha två barn, Alice och Vincent. Tillsammans kommer vi fyra leva ett lyckligt liv där vi inte behöver snåla med pengarna."

I remember long time ago


Den här låten ger mig en liten nostalgitripp tillbaka till sommaren -10. Det var en fin sommar det. Med sol, med bad, med festival, med vänner, med fåfängan, med parker, med cashflow, med bra musik, med allmän underbar jävla glädje. Om cirka fyra månader är jag arton och jag känner mig på mig att kommande sommar kommer bli legendarisk.

diggi-lo-diggi-ley

Nu är det klarjobbat för denna helg och jag ser gigantiskt mycket fram emot cashflowet som kommer nästa månad men som jag ändå inte kommer dra någon nytta av just nu då det ska in på sparkontot inför sommarens resa. Right here, right now sitter jag och äter upp godisnapparna som blev över från mitt och Malins pyjamasparty.

Egentligen tycker jag inte om godisnappar eller annat gelégodis. Jag gillar smaken, det gör jag verkligen from the bottom of my heart, men själva grejen. Innehållet. Det är samma princip som med min korvstrejk. Jag blir äcklad så in i bomben. Det är riktigt hemskt att jag måste vara så kinkig eftersom jag saknar att äta grillad korv. Buhu.

I kväll bär det av hem till Jocke. Jag har tvingat honom att kolla på melodifestivalen. Visst är han en pussy som går med på det utan att jag ens behöver använda mig av våldsamma metoder? Han e så yeah yeah wow wow.


Ibland går det för långt

Idag var jag och Stephanie inne på stadsbiblioteket för att leta efter böcker om slavsamhället i det forntida Egypten. Alla som besökte biblioteket just då satt så otroligt tysta och koncentrerade att jag till och med lite smått höll andan för att behålla tysnaden så bra som möjligt. Jag viskade även i steffes öra att hon skulle lyfta på fötterna när hon gick. När hon viskade, "du låter som min mamma!!" som respons förstod jag att min besatthet av att inte störa hade gått för långt. Förövrigt suger Sveriges utbud av böcker.

Bortsett från detta kan jag dela med mig av att jag läste i Metro här om dagen att Boxer-Robert har blivit stämd i och med att han ses som ett sexobjekt och att det är förnedrande mot män. Just då i den sekunden när jag läste det kände jag att det inte bara är jag som går lite för långt ibland. Och en liten tilläggsfråga bara: Hur många skulle vilja ha sex med Robban? Sexobjekt... pfft.. in my a**.

did you give the world some love today, baby?

Nr 14 - Idag har jag
 
Idag har jag varit i kungsberget med skolan. Vädret kunde inte ha varit bättre, snön var bra och sällskapet lika så. Egentligen finns det inte mycket mer att tillägga bortsett från att vi alla måste skänka en "krya-på-dig" tanke till Hubbe som har fått en kraftig hjärnskakning. Jag är inte alls insatt i hur han mår just nu men jag hoppas innerligt att det inte är allt för dåligt.

(Jag ska bli bättre på att blogga. Jag svär.)

RSS 2.0